YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER Yeşil yapraklı sebzeler genellikle bol lif kaynağıdır. Bunun yanı sıra A ve K vitaminleri bakımından çok zengindir. Ispanak, karalahana, pazı, brokoli, roka, dereotu, maydanoz gibi yeşil yapraklı sebzeler posa ve yüksek antioksidan içerikleriyle sadece beyni değil ‘ikinci beyin’ olarak nitelenen bağırsakları da destekleyen harika besinler. Aynı zamanda C vitamini deposu ve lif kaynağı olan yeşil yapraklı sebzeler anti-inflamatuar özellikleriyle beyni hasarlara karşı korumaya da yardımcı olurlar.ZERDEÇAL Zerdeçal çok güçlü doğal bir antioksidan. Zerdeçalın içerisinde “Kurkumin” adı verilen madde bulunur. Zerdeçalda bulunan kurkuminden tam olarak faydalanmak içinse zerdeçalı yağ içinde hafif ısıya maruz bırakmak gerekir. Kurkumin içeren bir gıda takviyesi kullanımında ise emilimi yüksek ve standartlara uygun olanları seçmeye özen göstermelisiniz.YER FISTIĞI Yer fıstığı zengin bir niasin kaynağı olarak biliniyor. Sinir sisteminin sağlıklı çalışmasına katkıda bulunmasının yanı sıra Alzheimer riskini de azaltıyor. Beyin sağlığını koruyor ve beyin hücrelerinin gelişiminde çok önemli bir rol oynuyor. Ancak yer fıstığının alerjik özelliğini ve yüksek kalorili olduğunu da unutmayın.CEVİZ Cevizin içeriğinde bol miktarda omega 3 ve 6 yağ asitleri, fosfor, kalsiyum, potasyum ve demir bulunuyor. Ara öğünlerin vazgeçilmezi olan ceviz hafızayı adeta zehir gibi çalıştırıyor. Beyin gelişimini doğrudan etkiliyor. Günde 3-4 tam ceviz tüketmenin beyin sağlığı için önemli. Çocuklar da beyin gelişimi için günde en az 2 tam ceviz ya da yine omega 3 içeriği zengin fındık -bademden günde 10/15 adet tüketmeliler.YUMURTA Yumurta çok güçlü protein kaynaklarından biri. Yumurta özellikle beyin hücrelerinin gelişiminde çok önemli bir rol oynuyor. Bu sayede öğrenme ve hafıza gibi bilişsel fonksiyonları güçlendiriyor. Yumurta, bir çeşit B vitamini olan kolin içeriyor. Kolin, yeni beyin hücresi üretimine de etki ediyor. Yumurta içinde bulunan amino asitler, hücre fonksiyonu ile etkileşime geçerek, zihinsel ve nörolojik bozuklukları önlemek amacıyla nörotransmitter dengesini korumaya yardımcı oluyor.KEMİK SUYU Kemik suyu doğal kolajendir. Kolojen ve hiyalüronik asit içeriğiyle kemik suyu, oksidatif stresin azalmasına yardımcı olur. Prolin ve grisin amino asitleriyle de beynin ve bağ dokunun iyileştirilmesine katkı sağlar.
YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER Yeşil yapraklı sebzeler genellikle bol lif kaynağıdır. Bunun yanı sıra A ve K vitaminleri bakımından çok zengindir. Ispanak, karalahana, pazı, brokoli, roka, dereotu, maydanoz gibi yeşil yapraklı sebzeler posa ve yüksek antioksidan içerikleriyle sadece beyni değil ‘ikinci beyin’ olarak nitelenen bağırsakları da destekleyen harika besinler. Aynı zamanda C vitamini deposu ve lif kaynağı olan yeşil yapraklı sebzeler anti-inflamatuar özellikleriyle beyni hasarlara karşı korumaya da yardımcı olurlar.ZERDEÇAL Zerdeçal çok güçlü doğal bir antioksidan. Zerdeçalın içerisinde “Kurkumin” adı verilen madde bulunur. Zerdeçalda bulunan kurkuminden tam olarak faydalanmak içinse zerdeçalı yağ içinde hafif ısıya maruz bırakmak gerekir. Kurkumin içeren bir gıda takviyesi kullanımında ise emilimi yüksek ve standartlara uygun olanları seçmeye özen göstermelisiniz.YER FISTIĞI Yer fıstığı zengin bir niasin kaynağı olarak biliniyor. Sinir sisteminin sağlıklı çalışmasına katkıda bulunmasının yanı sıra Alzheimer riskini de azaltıyor. Beyin sağlığını koruyor ve beyin hücrelerinin gelişiminde çok önemli bir rol oynuyor. Ancak yer fıstığının alerjik özelliğini ve yüksek kalorili olduğunu da unutmayın.CEVİZ Cevizin içeriğinde bol miktarda omega 3 ve 6 yağ asitleri, fosfor, kalsiyum, potasyum ve demir bulunuyor. Ara öğünlerin vazgeçilmezi olan ceviz hafızayı adeta zehir gibi çalıştırıyor. Beyin gelişimini doğrudan etkiliyor. Günde 3-4 tam ceviz tüketmenin beyin sağlığı için önemli. Çocuklar da beyin gelişimi için günde en az 2 tam ceviz ya da yine omega 3 içeriği zengin fındık -bademden günde 10/15 adet tüketmeliler.YUMURTA Yumurta çok güçlü protein kaynaklarından biri. Yumurta özellikle beyin hücrelerinin gelişiminde çok önemli bir rol oynuyor. Bu sayede öğrenme ve hafıza gibi bilişsel fonksiyonları güçlendiriyor. Yumurta, bir çeşit B vitamini olan kolin içeriyor. Kolin, yeni beyin hücresi üretimine de etki ediyor. Yumurta içinde bulunan amino asitler, hücre fonksiyonu ile etkileşime geçerek, zihinsel ve nörolojik bozuklukları önlemek amacıyla nörotransmitter dengesini korumaya yardımcı oluyor.KEMİK SUYU Kemik suyu doğal kolajendir. Kolojen ve hiyalüronik asit içeriğiyle kemik suyu, oksidatif stresin azalmasına yardımcı olur. Prolin ve grisin amino asitleriyle de beynin ve bağ dokunun iyileştirilmesine katkı sağlar.