Andız pekmezi doğanın insanlığa sunduğu en ucuz şifasıdır. Her gün tüketilen bir kaşık andız pekmezi anından saç dökülmesini önler. Kan hücrelerini artıracak vücudu yeniler. Saç neredeyse tamamen proteinden oluşur, bu nedenle yeterince protein tüketmek saç büyümesi için önemlidir. Peki andız pekmezinin diğer faydaları nelerdir? Yanıtı ve evde yapabileceğiniz en doğal, kolay saç bakım maskeleri ve yastık altı tarifleri… DOĞAL TARİF 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 adet yumurta ve 1 tatlı kaşığı badem yağını bir kasede karıştırın. Karışımı saç diplerinizden başlayarak fırça yardımıyla tüm saçlarınıza uygulayın. 5 dakika boyunca masaj yaptıktan sonra şampuan ile yıkayıp durulayabilirsiniz. HASTALIKLARIN BAŞ DÜŞMANI ŞİFA KAYNAĞI: ANDIZ PEKMEZİ Andız pekmezi ardıç ağaçlarındaki küçük tohumlardır. Yüzyıllar önce şifası keşfedilen andızdan elde edilen pekmez özellikle balgam ve kuru öksürüğe birebir fayda sağlar. Akciğerlerdeki virüsleri söküp atan andız içeriğinde çok güçlü C vitamini barındırır.Eski çağlarda andız kaynatılıp gut hastalığının gelişmemesi için tüketilirdi. Hücreleri hızla yenileyen andız pekmezi kökleri güçlendirir. Saç dökülmesinden tırnak kırılmasına kadar bir çok fayda sağlar.
Andız pekmezi doğanın insanlığa sunduğu en ucuz şifasıdır. Her gün tüketilen bir kaşık andız pekmezi anından saç dökülmesini önler. Kan hücrelerini artıracak vücudu yeniler. Saç neredeyse tamamen proteinden oluşur, bu nedenle yeterince protein tüketmek saç büyümesi için önemlidir. Peki andız pekmezinin diğer faydaları nelerdir? Yanıtı ve evde yapabileceğiniz en doğal, kolay saç bakım maskeleri ve yastık altı tarifleri… DOĞAL TARİF 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 adet yumurta ve 1 tatlı kaşığı badem yağını bir kasede karıştırın. Karışımı saç diplerinizden başlayarak fırça yardımıyla tüm saçlarınıza uygulayın. 5 dakika boyunca masaj yaptıktan sonra şampuan ile yıkayıp durulayabilirsiniz. HASTALIKLARIN BAŞ DÜŞMANI ŞİFA KAYNAĞI: ANDIZ PEKMEZİ Andız pekmezi ardıç ağaçlarındaki küçük tohumlardır. Yüzyıllar önce şifası keşfedilen andızdan elde edilen pekmez özellikle balgam ve kuru öksürüğe birebir fayda sağlar. Akciğerlerdeki virüsleri söküp atan andız içeriğinde çok güçlü C vitamini barındırır.Eski çağlarda andız kaynatılıp gut hastalığının gelişmemesi için tüketilirdi. Hücreleri hızla yenileyen andız pekmezi kökleri güçlendirir. Saç dökülmesinden tırnak kırılmasına kadar bir çok fayda sağlar.